GROENE ENERGIE

Laad je huis op met groene energie!

Energienormen, isolatienormen, hernieuwbare energie … de regels van de overheid worden strenger en strenger.

Gelukkig kan je op ons rekenen voor een feilloze installatie.
Jij kiest voor innovatie en duurzaamheid en wij brengen de groene energie in je (t)huis. Vaillant of viessmann helpen een handje.

 

WARMTEPOMPEN

  • De buitenlucht kan als warmtebron gebruikt worden door lucht/water- warmtepompen. Ze kunnen zowel in open lucht als in het gebouw opgesteld worden en kunnen ook bij negatieve temperaturen warmte voor de verwarming produceren.
  • De aarde kan als warmtebron gebruikt worden door grond/water- warmtepompen. Een uiterst betrouwbare warmtebron die te allen tijde beschikbaar is.
  • Het grondwater kan als warmtebron gebruikt worden. Ze hebben het hoogst mogelijke energierendement. Voor de ontsluiting van deze warmtebron moet er een put geboord worden.

 

Een warmtepomp gebruikt altijd wel nog een stukje elektriciteit, dus het wordt vooral interessant als je die kan koppelen aan zonnepanelen. Zodat ook de externe energie tot een minimum beperkt wordt.

 

ZONNEPANELEN

Zonnepanelen zie je in vrijwel elke straat wel op een dak liggen. Ondanks taksen (zoals het prosumententarief) blijven zonnepanelen een zeer interessante investering. Door de dalende prijs wordt je investering in zonnepanelen een stuk goedkoper. Bovendien kan je dit uitstekend koppelen aan warmtepompen, batterijen om je energie op te slaan, of op een boiler om zo (naast elektriciteit) ook sanitair water op te warmen.

 

ENERGIEBOILERS MET ZONNE-ENERGIE

Naast warmtepompen en zonnepanelen zijn ook energieboilers op zonne-energie interessant. Dit zijn goed geïsoleerde boilers, die zonnepanelen gebruiken om op een energiezuinige manier warm water (sanitair) te produceren. Bovendien is het mogelijk om je warmwaterketel op zonnepanelen aan te sluiten.

SAMEN EEN STERK DUO:
Isolatie én Hernieuwbare energie

Onze tip: HERNIEUWBARE ENERGIE wordt echter pas écht interessant als je woning voldoende geïsoleerd is.

Enkele realisaties